Öregház Tanyamúzeum

Értékeld!

Értékelés

Értékelje most!
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
5
5 az 5-ből - 1 vélemény alapján

Ha ez a ház mesélni tudna! Elmondaná, hogy több emberöltővel ezelőtt építették, mindig ugyanaz a család birtokolta, apáról fiúra szállt.

Évtizedek múltán olyan gazdákra talált, akik fontosnak tartották megőrizni őseink emlékét. Akik kialakítottak egy múzeumot, amely minden korosztály számára érdekes módon mutatja be a régmúlt idők mindennapjait.

A ház berendezése környékbeliek által megőrzésre vagy ajándékba adott régiségekkel, fotókkal gazdagodott, így betekintést nyerhetnek sok más homokháti család életébe is. Segítségükkel a ház ismét a régi, újra sublót áll a tisztaszobában, karospadra ülhet, aki megfáradt, az udvarán pedig újra dorozsmai szekér áll.

Ha a ház nem is mesél, a tárgyak igen. Hallgassák meg történeteiket, tekintsenek bele az 50-60 évvel ezelőtti családok életébe, és emlékezzenek rájuk. Megnézhetik, milyen eszközöket használtak a gazdálkodáshoz, miben főztek a felnőttek és mivel játszottak a gyerekek. Az élményszerű szakvezetés segítségével ezek a képek, mind megelevenedhetnek a szemeik előtt.

A látogatás előtt bejelentkezés szükséges!