TulipGarden - Mórahalom

A szüretelt tulipán szála 250 Forint, amiből Mórahalom Városkártyával és Turisztikai Kártyával 10 százalék kedvezmény jár.

Értékeld!

Értékelés

Értékelje most!
5
4
4
0
3
0
2
2
1
7
2,4
2,385 az 5-ből - 13 vélemény alapján

A szüretelt tulipán szála 250 Forint, amiből Mórahalom Városkártyával és Turisztikai Kártyával 10 százalék kedvezmény jár.

A mórahalmi TulipGarden 2021-ben kezdte meg működését és csatlakozott a TulipGarden franchise rendszeréhez - többek között a Balaton, a Tisza tó és Cegléd után érkezett meg a Homokhátságra. A TulipGarden az ébredő természet szépségeivel, a tavasz minden színével és illatával várja a látogatókat Mórahalom határában, a Röszkei úton, a Bivalyrezervátum szomszédságában.

TulipGarden április 15-én megnyitja tulipános kapuit! A tulipánok mellett nárciszt es jácintot is lehet majd szedni. Metszőollót es praktikus virágszedő kosarat - korlatozott számban - tudunk biztosítani, de ha Neked is van otthon kéznél, nyugodtan hozd el magaddal, nem kell majd sorban állnod. Mindösszesen 120.000 szál virág (több, mint 50 fajta) fog nyílni a kertünkben, de megcsodálhatjátok a közel 500 tőből álló, most meginduló bazsarózsa kertünket is. A kellemesebb környezetért 400 bokrot es fát ültettünk a másfél hektáros területre, ahol egy fantasztikus új játszótér es egy kellemes kis tó is kialakításra került. Játszóterünket használják a gyerekeid bátran, de kérünk, ne hagyd őket felügyelet nélkül! Kertünkben akár meg is ebédelhetsz, lesz hamburger, hot-dog és isteni LÁNGOS is, az édesszájúakat a Nemes Kürtőskalács finomságai várják! Ha kávézni szeretnél, a TulipGarden Cafe-ban várunk! A vásártéren pedig csodálatos kézmûves termékeket vásárolhatsz! Hozz egy plédet, a kedvenc könyvedet, vagy családtagodat és töltsétek nálunk a napot! Parkolónk továbbra is rendelkezésre áll, kollegáink jelezni fogják, ha már betelt. Ha két keréken érkezel, kérünk a kijelölt tárolónál hagyd a bicódat. Nyugodtan hozhatod a kutyusodat is, kutyabarát hely vagyunk, de kérjük legyen rajta póráz és ne engedd be kedvencedet a sorok közé, szívesen vigyázunk rá, amíg virágot szedsz. Kialakítottunk egy bemutatókertet, ahol - értelemszerűen - nem szabad virágot szedni. A kert teljes területe nem dohányzó. A kertünkbe való belépés díja felnôttek számára 500 Ft/fô, amely 10 szál virág vásárlása esetén a végösszegbôl levonható. A virágok ára: 250 Ft/szál. Mórahalom kártyával rendelkezők számára a virágok árából 10% kedvezmenyt adunk. Minden eladott szál virág árából 10%-ot JÓTÉKONY CÉLRA ajanlunk fel, ugyanúgy, mint tavaly. Idén a “Gyermeksebészet a műtétre váró gyermekekért Alapítvány” kis betegeit fogjuk támogatni.

A TulipGarden célkitűzése, hogy természetközeli és minőségi időtöltést biztosítson a családok és minden odalátogató számára, valamint hosszú távon kialakítson egy olyan közösségi teret, amely lehetőséget biztosít a helyi kézműves értékek bemutatására.

Helyszín: Mórahalom határában, a Röszkei úton, a Széksósi főcsatorna mellett.
GPS koordináták: 46.207959, 19.952863, 6782

Várunk minden tulipán rajongót a kijelölt időpontokon, hogy gyönyörködhessen tulipánjainkban, szedhessen belőlük, hogy otthon is legyen a szépségekből!

A TULIPÁN TÖRTÉNETE
A tulipán fajok nagy része Közép-Ázsiában található meg vadon, de őshonosak Észak-Afrikában, a Közel-Keleten, Távol-Keleten és Európában is. Ezeken a vidékeken mintegy 125 vad faját ismerjük. A Kárpát-medencében négy faj él vadon, közülük legismertebb a bánsági flóratartományban a Kazán-szorosban és a Vaskapu-szorosban élő, 40–50 cm magas, áprilisban nyíló magyar tulipán (sárga tulipán, Tulipa hungarica Borbás). Magyarországon a 16. század vége óta termesztik. Mára mintegy 3–4000 különböző termetű és virágú faját nemesítették ki. A tulipán virága a kék kivételével bármilyen színű és változatos mintájú lehet; még (csaknem fekete) sötét ibolya és zöld virágú fajták is vannak.