TulipGarden - Mórahalom

A tulipános kert látogatása ingyenes. A szüretelt tulipán szála 200 Forint helyett 150 Forint Mórahalom Városkártyával és Turisztikai Kártyával.

Értékeld!

Értékelés

Értékelje most!
5
3
4
0
3
0
2
0
1
1
4
4 az 5-ből - 4 vélemény alapján

Az attrakció látogatása ingyenes. A szüretelt tulipán szála 200 Forint helyett 150 Forint Mórahalom Városkártyával és Turisztikai Kártyával.

A mórahalmi TulipGarden 2021-ben kezdi meg működését és csatlakozik a TulipGarden franchise rendszeréhez, amely 3 éve működik Magyarországon - többek között a Balaton, a Tisza tó és Cegléd után érkezik meg a Homokhátságra. A TulipGarden az ébredő természet szépségeivel, a tavasz minden színével és illatával várja a látogatókat Mórahalom határában, a Röszkei úton, a Bivalyrezervátum szomszédságában.

Az attrakció látogatása ingyenes, a családok remek fotókat készíthetnek a színpompás tulipánmezőn! Ráadásul szüretelésre is lesz lehetőség, a helyszínen ehhez metszőolló, és kosár is kölcsönzhető.

A szüretelt tulipán szála 200 Forint helyett 150 Forint Mórahalom Városkártyával és Turisztikai Kártyával.

A TulipGarden kutyabarát hely, így várunk minden kutyabarátot kis- és nagy kedvencével a tulipán szüretre!

A tulipán a tavasz egyik legkedveltebb, legváltozatosabb dísznövénye, ezért is esett a választás erre a liliom-félére. Az Alba Milagro Hungary Kft. 2020-ban költözött Mórahalomra és mindenképpen a város életének hasznos szereplőjévé szeretne válni, ezért is kezdeményezte a várossal karöltve a mórahalmi TulipGarden létrehozását. A kert megfelelő kiegészítője lehet a mórahalmi turisztikai értékeknek és kertészeti hagyományoknak.


A TulipGarden célkitűzése, hogy természetközeli és minőségi időtöltést biztosítson a családok és minden odalátogató számára, valamint hosszú távon kialakítson egy olyan közösségi teret, amely lehetőséget biztosít a helyi kézműves értékek bemutatására.

Helyszín: Mórahalom határában, a Röszkei úton, a Széksósi főcsatorna mellett.
GPS koordináták: 46.207959, 19.952863, 6782

Tervezett szüreti időpontok és nyitvatartás (VÁLTOZÁS):
A kijelölt napokon minden nap: 9:00 – 17:00
⦁ 2021. április 2-5. helyett csak április 5. hétfő - 0. nap jácintokkal és nárciszokkal, a kedvezőtlen időjárás miatt a tulipánok még nem nyíltak ki.
⦁ 2021. április 10-11.
⦁ 2021. április 17-18.
⦁ 2021. április 24-25.
⦁ 2021. május 1-2. – amennyiben marad elegendő tulipán

Várunk minden tulipán rajongót a kijelölt időpontokon, hogy gyönyörködhessen tulipánjainkban, szedhessen belőlük, hogy otthon is legyen a szépségekből!

A TULIPÁN TÖRTÉNETE
A tulipán fajok nagy része Közép-Ázsiában található meg vadon, de őshonosak Észak-Afrikában, a Közel-Keleten, Távol-Keleten és Európában is. Ezeken a vidékeken mintegy 125 vad faját ismerjük. A Kárpát-medencében négy faj él vadon, közülük legismertebb a bánsági flóratartományban a Kazán-szorosban és a Vaskapu-szorosban élő, 40–50 cm magas, áprilisban nyíló magyar tulipán (sárga tulipán, Tulipa hungarica Borbás). Magyarországon a 16. század vége óta termesztik. Mára mintegy 3–4000 különböző termetű és virágú faját nemesítették ki. A tulipán virága a kék kivételével bármilyen színű és változatos mintájú lehet; még (csaknem fekete) sötét ibolya és zöld virágú fajták is vannak.