Homokháti Portékák boltja

3 500 Ft vásárlás esetén „Mórahalom” feliratú pálinkás pohár mindkét kártya típusra.

Értékeld!

Értékelés

Értékelje most!
5
3
4
0
3
0
2
1
1
0
4,3
4,25 az 5-ből - 4 vélemény alapján

3 500 Ft vásárlás esetén „Mórahalom” feliratú pálinkás pohár mindkét kártya típusra.

A Homokháti Portéka termékvédjegyet Mórahalom Városi Önkormányzata mint védjegytulajdonos jegyeztette be 2010-ben. Ez egy tanúsító védjegy, amely elnyeréséhez a következőknek kell megfelelni: a bekerült termékeket a Duna-Tisza-közi Homokhátság területén állítsák elő extra minőségben, és olyan gyártási folyamatokat követően kerüljenek a fogyasztók elé, amelyek garantálják a kiváló kvalitást. Így biztosak lehetnek a vásárlók abban, hogy az általuk megvett áruk – a versenyképes piacon megállva helyüket – vegyszertől és génmódosítástól mentes növényekből és zöldségekből készültek.

A Homokháti Portéka termékvédjegy célja, hogy összefogja a Duna-Tisza-közi Homokhátság településeinek azon termelőit, jogi- és magánszemélyeit, akik kiváló minőségű termékeket állítanak elő a Homokhátság területén és hozzájárulnak a térség hagyományainak megőrzéséhez, továbbfejlesztéséhez.

Nagyon széles termékpaletta alakult ki. Alapvetően élelmiszeripari termékekről van szó, de a méztől elkezdve a szamócadzsemen át a kézzel készített mórahalmi száraztésztáig, a mézeskalácsig, a borig, a kecskesajtig, a rózsarétesig és a fűszerpaprikáig számos portéka található a listán.

A termelői kör gerincét olyan termelők alkotják, akiknek termékei Balotaszállásról, Kelebiából, Domaszékről, Szatymazról, Zsombóról, Ásotthalomról, Bordányból, Forráskútról, Öttömösről, Pusztamérgesről, Röszkéről, Ruzsáról, Üllésről, Zákányszékről és természetesen Mórahalomról érkeznek.