Így működik

Mórahalom Kártya néven olyan kártyarendszert vezettünk be, amely egyrészt a városban lakóhellyel rendelkező polgárok számára - ez a Mórahalom Városkártya - , másrészt pedig a városba érkező vendégeknek, turistáknak - ez a Turisztikai Kártya - nyújt kedvezmény-rendszert. A Mórahalom Kártya tulajdonosai a felmutatást és érvényesítést követően azonnali kedvezményes fogyasztást/vásárlást realizálhatnak az Elfogadóhelyek által biztosított kedvezmények mértékéig a városi elfogadóhelyeken.

Mindkét Kártya működése QR-kód alapon nyugszik, mely okostelefonra letöltve mentesít a plasztikkártya használat alól, ezáltal az okostelefonon keresztül mindig a tulajdonosánál lesz.

Mindkét kártyatípust a Kártyarendszert kiszolgáló hivatalos honlapon keresztül lehet igényelni. A regisztrációt követően az igénylő e-mailben juthat hozzá a virtuális kártyához. A használatához nem szükséges alkalmazást telepíteni az okostelefonra, elég, ha lementi a kártyát képként a telefonjába.

Az idősebbekre és azokra gondolva, akik nem használnak mobiltelefont, lehetőség van a kártyák kinyomtatására is. A plasztik kártyát 1.000 Ft környezetvédelmi díj ellenében tudjuk biztosítani, ennek kizárólagos helyszíne a mórahalmi Tourinform iroda (Mórahalom, Tömörkény utca 3.). Itt a regisztrációs adatok kitöltésével személyesen is lehet kérni az adott kártyatípust.

  • A Mórahalom Kártya igénylésére a mórahalmi lakcímmel rendelkező lakosok jogosultak. Az igénylés feltétele a lakcímkártya másolatának csatolása.

A kártya az aktiválástól számított 1 évig érvényes, de folyamatosan, automatikusan meghosszabbításra kerül, melyről a kártyabirtokost e-mailben értesítjük.

A Mórahalom Kártya szabályait a 16/2020. (VII.16.) Ör. rendelet tartalmazza, amely elérhető a http://njt.hu/njt.php?onkormanyzati_rendeletek weboldalról (a megye rovatban Csongrád-Csanád megye kiválasztása, a hely esetében Mórahalom kiválasztása, majd a Keresés gomb megnyomásával az összes rendelet megjelenik, amelyből a fenti számú rendelet kiválasztható.