Aladdin - Családi Musical

2022. augusztus 27. 19:30 - 2022. augusztus 27. 21:30
Értékeld!

Értékelés

Értékelje most!

A történet mozgatórugója a mindig vicces Dzsini, a lámpás szelleme, akit a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor alakít.

Dzsini a történet elején Aladdin szolgálatába áll, majd életre szóló barátság alakul ki közöttük – akárcsak a való életben, hiszen Pintér Tiborra szinte apjaként tekint az Aladdint megformáló roppant tehetséges színész, Mohácsi Márk. A lámpás kék szelleme pedig valóban “színes” egyéniség: mindig mókás és tettrekész, de a szíve is a helyén van és nem mellesleg a Nemzeti Lovas Színház előadásában a lovakat is megbabonázza. És persze örökkön dalra fakad – ebben is nagy hasonlóságot mutatva megformálójával.

Jázmin – a szultán gyönyörű, bátor és határozott lánya – arra vágyik, hogy a megismerje az életet a palota falain túl, és hercegnőként jobban szolgálhassa Agraba lakóit. Jázmin hercegnőt Ilyés Jenifer alakítja, aki a történet szerint belehabarodik a nincstelen fiúba és együtt élnek át számos kalandot, amíg végül az egymáséi lehetnek.

A szerelmesek elé Jafar, a szultán számító udvari főtanácsosa állítja a legtöbb akadályt. A ravasz és a varázslatait a rossz szolgálatába állító intrikus fekete lovával vágtat majd be a küzdőtérre – Gazdik Dávid megformálásában. Egyetlen gondolat foglalkoztatja csupán, hogy ő kerülhessen a trónra! És ezért bármire képes, ördögi tervet forral, hogy a kezébe kerüljön a hatalom.

Szereposztás:
Aladdin – Mohácsi Márk
Jázmin – Ilyés Jenifer
Dzsini – Pintér Tibor
Szultán – Bencze Sándor
Jafar – Gazdik Dávid
Amira – Stelczer Tímea
Jafar lánya – Kovács Izabella
Abu – Surányi Rozi

Továbbá közreműködnek a Nemzeti Lovas Színház lovasai és a tánckar.

Szakmai stáb:
Írta és rendezte: Pintér Tibor

Tánckar vezető: Bujtor Xénia Georgina

Hang és fénytechnika: Fáy Péter, Bódi Martin, Borsos Barnabás