Csami Csemege

Füstölt kolbász 10 százalék állandó kedvezménnyel.

Értékeld!

Értékelés

Értékelje most!
5
4
4
0
3
1
2
7
1
8
2,3
2,25 az 5-ből - 20 vélemény alapján

Füstölt kolbász 10 százalék állandó kedvezménnyel.

A falusi élet nélkülözhetetlen téli programja a disznóvágás. Régen a család és a szomszédság apraja-nagyja összegyűlt, hogy mindenki a maga tudása szerint besegítsen a következő év finomságainak elkészítésében.

Így volt ez a Bóka családnál is Zákányszéken. A családban három gyermek született, a középső lányka pedig beleszeretett egy mórahalmi hentes fiúba, akit Farkas-Csamangó Zsoltnak hívnak. Lánykérés, és egy nagy lakodalom után Petra édesapja a téli disznóvágások idején maga mellé állította Zsoltit, és megtanította Őt a legtitkosabb fogásokra, fűszerezésekre.

Ettől kezdve Zsolti lett a főböllér a családban, majd kis idő múlva a faluban is. Két gyermekük született, először egy kislány, Fanni, majd egy igazi kis hentes trónörökös, Zsoltika. Miután a gyerekek felnőttek, kialakult egy családi gazdaság, majd pár év elteltével a Csami Csemege névvel ellátott kistermelői tevékenység.


A négyfős család nagy összefogással készíti a finomabbnál finomabb disznóságokat a vásárlóik igényeinek megfelelően. Készül náluk füstölt kolbász és szalámi, füstölt sonka (ami a Húsvéti ünnep legfontosabb kelléke), disznósajt és májas, na meg minden más, ami egy disznóvágás után az asztalra kerülhet.

Az előállított termékeket vásárokban és piacokon értékesítik, és a visszajelzések alapján sok család reggeli- ebéd vagy vacsorájában megtalálható valamelyik finomság.