Aranyszöm Rendezvényház

Az Aranyszöm Rendezvényház előadásaira Mórahalom Városkártyával 20 százalék kedvezménnyel vásárolhatók jegyek.

Értékeld!

Értékelés

Értékelje most!

Az Aranyszöm Rendezvényház előadásaira Mórahalom Városkártyával 20 százalék kedvezménnyel vásárolhatók jegyek.

Tisztelt Mórahalmi Városkártya tulajdonosok!

A Turay Ida Színház előadásában az Indul a bakterház című előadással kezdődik az új színházi évad a mórahalomi Aranyszöm Rendezvényházban, amely nagyon változatos lesz. A klasszikus művek mellett érkezik a Legénybúcsú és a Kölcsönlakás is. Könnyed darabokkal, vígjátékokkal, kabaréval várja látogatóit az október végén kezdődő évadban Mórahalom befogadó színházának helyet adó Aranyszöm Rendezvényház. Egy hónap múlva, október 19-én este elkezdődik az új évad a kulturális intézményben. Ebben az évadban többek között a Turay Ida Színház, a Bohém Társulat, a Veres 1 Színház, a Játékszín, az Orlay Produkció neves színészekből álló társulatának színvonalas előadásait tekinthetik meg a színházkedvelők. Duka Félix színházigazgató hangsúlyozta, az egészségünk érdekében hozott előírások szigorú és maximális betartása mellett várják a vendégeket.

– Az idei évad is változatos lesz, a musicaltől a komédián át a stand-up comedy-ig nagyon sok minden megjelenik a színpadon. Rögtön októberben Rideg Sándor és Tímár Péter nagy klasszikusa érkezik Mikó István főszereplésével, az Indul a bakterház. Ezt követően egy olyan friss musicalt mutatunk be, ami annyira friss, hogy még nem sok helyen játszották az országban, ez a Bohém Társulat Babaváró parti című darabja.
Utána jön egy mára klasszikus mű, Tasnádi István Finitója Pusztaszeri Kornéllal, Janik Lászlóval és Pál Tamással a főszerepben. Ezek után sem szakadunk el a vígjátékoktól, a Játékszín vendégjátéka lesz a Legénybúcsú, és szintén tőlük érkezik majd decemberben a Kölcsönlakás Dobó Katával – sorolta a kínálatot Seres István Pipu művészeti intendáns.

Jövőre megérkezik Mórahalomra a Déryné program is, amivel az a célja a kulturális kormányzatnak, hogy a minőségi kultúra ne csak a szűk elit kiváltsága legyen, hanem minden állampolgár hozzáférjen a minőségi előadásokhoz. Ennek részeként a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház emblematikus előadása, a Tóték kerül színpadra Vidnyánszky Attila rendezésében, Trill Zsolt főszereplésével. A IX. Pécsi Országos Színházi Találkozón Trill Zsolt kapta a MASZK színész-zsűrijétől a legjobb férfi alakítás díját az Őrnagy megformálásáért.
Az Aranyszöm Rendezvényház 2020 őszi/téli programja (kezdés egységesen 19 óra):

2020.10.19. Indul a bakterház - vígjáték két részben
2020.11.03. Babaváró - musical komédia
2020.11.16. Csoportterápa